Eifa_AwesomeBlog~
xke mane nyer kalau mempertahankan hak sendri sedangkan diri sendiri yang salah!!!!

Thursday, 28 February 2013 @ 00:27 | 0 Comment [s]

 
assalamualaikum.. ^_- 
 hye!
lame dh eifa menyepi kan???
hehe...

 so..
hari dapat jugak spend time tuk blog yang dah bersawang nie..
^_^

tengok tajuk post eifa kali nie

 xke mane nyer kalau mempertahankan hak sendiri sedangkan diri sendiri yang salah!!!!

haaa..
mesti korang tertanya-tanye kan??

hal nie sebenar nyer berkait dengan kehidupan eifa sekarang..
memang menyakitkan hati..
tapi selagi kita berada di pihak yang betul..
insyallah
eifa mampu hadapi..

tapi,
bile difikir-fikirkan balik..
hanya  orang yang xmatang dan hanya mahu menang jew buat macam nie..
sorry kalau yg membace post eifa kali nie terasa..
bukan nak tuju kepada sesiapa..
just sekadar pendapat eifa..

sebagai seorang manusia @ umat islam..
memang kita perlu mempertahankan hak untuk diri sendiri..
tapi kalau dah ternyata salah.
tetap salah kan??
buat apew nak mempertahankan lagi..

atau..

orang yang sebengini
ada masalah oku @ pelupe??
entah larh..

tapi memang xlogik langsung kalau mempertahankan hak untuk menang..
padahal hakikat nyer salah!

came on larh..
kalau benar tetap benar
dan
yang salah tetap salah..
be your self!
fikir dahulu sebelum buat keputusan..
hal nie jugak boleh dikatogerikan sebagai 


sorry to say 
^.^

dan satu lagi..
kalau nak buat sesuatu xpayah larh nak over sangat..
jadi diri sendiri cukup..

haa.. 
satu lagi xpayah nak bangga sangat dengan apew yang kau ader..
sekali allah S.W.T tarik nikmat kurnia-NYA..
menangis xberlagu larh jawab nyer..

bile kita terlalu ikowtkan perasan
dan buat sesuatu tanpa berfikir panjang..
effect akan datang pade kemudian hari..
kita xtau cepat @ lambat kn??
tapi jika dengan izin allah S.W.T 
tetap akan ada jugak..
so,
pikir-pikirkan larh sebelum buat sesuatu..
jangan menyesal dikemudian hari sudah larh...

^_^

#harap maaf bagi yang terasa.. sekadar berkongsi pendapat dan luahan hati..



 


Older Post | Newer Post
I'm Muslimah

# MAAF bagi penggunaan "AKU" kepada yang lebih tua daripAda Eifa :)
HELLO & Assalamualaikum.. thanks for coming! ^_^ enjoy your "stalker" & May allah bless you :)
Navigations!

Diary About Stuff Site


Just Note

"Semoga MURNI NOR ILFHA menjadi salah seorang wanita lindungan Allah. Setiap langkah cuba bermujahadah menjadi yang terbaik di mata Tuhannya. Setiap detik terus berjuang untuk meraih cinta Tuhannya.."

Be nice wif me ;)


Besties!

Let's Talk!


♦ URL blog wajib ade not email
♦ Harsh words & Anon not allowed


The Credits!

Template by : Shams Oon
Basecode by : Nurynn
Owner : Eifa_Ramli
Other: 3 1 5

Best View at GOOGLE CHROME!

All rights reserved ® Eifa_Ramli